Usluge

Usluge

Usluge koje pružamo

DNS

DNS (Dinamička neuromuskulaturna stabilizacija) je bazirana na razvojnoj kineziologiji. Radi se o tipu manualne terapije koja se koristi kod niza problema lokomotornog sustava isto tako i u prevenciji bolova i ozljeda.Svaki pokret počinje stabilizacijom svih segmenata tijela. Dobra stabilizacija preduvjet je za ravnotežu, sigurnost i učinkovitost pokreta te ako je ona narušena dolazi do poremećaja u funkciji lokomotornog sustava. Ukoliko imate problema kod: smanjenog mišićnog tonusa, problema sa kralježnicom (protruzijom, ekstruzijom, skoliozom, povećanom kifozom i lordozom) ili želite povećavanje sportskih performansi-snaga, izdržljivost, stabilnost, funkcionalnost pokreta…DNS je pravi odabir za Vas.

Pilates

Početkom 20.st. Joseph Pilates razvio je metodu vježbanja pilatesa koju je nazvao "Contrology". Njegovo značenje je kontrola tijela, uma i duha. Ova metodu koriste brojni rekreativci, sportaši, trudnice te se također koristi u svrhe rehabilitacije. Pilates reformer najpoznatija je i najkorištenija sprava u pilatesu osmišljena od samog začetnika Josepha Pilatesa. Reformer pomaže oblikovati vaše tijelo u cijelosti. Postignite bolju mobilnost, fleksibilnost, stabilnost i kontrolu tijela. Wunda chair je još jedna naprava za vježbanje konstruirana od Josepha Pilatesa a koristi se u kombinaciji vježbanja na reformeru. Vježbe na Wunda chair-u pomažu vam ojačati core te osigurati bolju ravnotežu i fleksibilnost. Probajte oba revolucionarna načina prakticiranja pilatesa kod nas...

Masaža

Masažu je moguće definirati kao primjenu sustavne manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe. Premda danas postoje različiti aparati za masažu ručna masaža je zasigurno najefikasnija metoda, jer uz terapijsku ima i dijagnostičku komponentu. K tomu psihološko značenje fizičkog kontakta kao modaliteta liječenja nije upitno. Masaža je najstariji oblik liječenja, a izvodi se ručno ili pomoću aparata. Preko kože djeluje na mišićni, živčani i limfni sustav. Masaža može predstavljati osnovnu terapiju ili biti nadopuna drugim terapijama kod određenih smetnji. Izuzetno je korisna za osobe dobroga zdravlja. Indicirana je kod bolova u leđima, probavnih smetnji, glavobolje, depresije, stresa, anksioznosti. Sigurno je djelotvorna kod kontraktura ( ograničene gibljivosti zgloba), mišićnih atrofija, tendinitisa, distorzija, mišićnih istegnuća, iščašenja.

Limfna drenaža

Limfna drenaža je složena terapeutska masaža koja koristi vrlo lagani pritisak i duge, nježne, ritmičke poteze za povećanje protoka limfe i smanjenje količine toksina u vašem tijelu. Limfna drenaža može imati blagotvoran učinak na opće zdravlje. S obzirom na to da je limfa ključna za održavanje vašeg imunološkog sustava, poboljšanje protoka i njezina drenaža je dobra za vas na više načina. Ona može smanjiti vjerojatnost oboljenja od prehlada i virusa, jer pomaže vašem tijelu da se bori s infekcijom i ubrzava liječenje te oporavak od bolesti. Pomaže kod zadržavanja vode u organizmu, jer protjecanje limfne tekućine, s obzirom na to da je ne pokreće “pumpa”, nakon dugog sjedenja može usporiti i uzrokovati oticanje nogu ili prstiju. Potiče gubitak težine, jer ubrzanje limfnog sustava ubrzava i vaš metabolizma te pomaže u učinkovitijem izgaranju kalorija. Olakšavai simptome alergije i liječi limfedem. Posebno ju preporučama trudnicama, ali i svima sa prethodno navedenim problemima.

Fizikalana terapija

Fizikalna terapija se kao pojam može definirati na više načina, ali najčešće se koristi kao termin koji obuhvaća sve postupke primjene fizikalnih agensa u prevenciji, liječenju i rehabilitaciji bolesnika. Fizikalna terapija je nezaobilazna i nezamjenjiva u liječenju i rehabilitaciji osoba s ozljedama sustava za kretanje bilo da se provodi odmah nakon ozljede, kao način liječenja bilo da se primjenjuje kao rehabilitacijski postupak nakon imobilizacije ili kirurškog liječenja. Nerijetko je potrebno provoditi fizikalnu terapiju u razdoblju dok se čeka operacijski zahvat da bi se spriječio nastanak kontrakture zgloba ili atrofije mišića. Na taj način kvalitetna fizikalna terapija stvara bolju predispoziciju za dobar ishod operacijskog liječenja. U fizikalnoj terapiji koriste se različite fizikalne procedure koje imaju svoje namjene i učinke. Najčešće se koriste elektroanalgetski postupci u svrhu smanjenja boli te elektrostimulacija mišića u svrhu snaženja oslabljenog mišića. S povjerenjem se prepustite u stručne ruke naših fizioterapeuta.

Boks & kickboxing

Oblikujte svoje tijelo i naučite osnove boksa u kombinaciji s cardio treningom i vježbama snage. Kickboxing je nastao na osnovama boksa, karatea, taekwondoa, te mnogih drugih borilačkih sportova. Osnovni cilj našeg programa je savladavanje pravilne tehnike te postizanje kondicije uz oblikovanje cijelog tijela. Kickboxing uključuje mišiće cijelog tijela te pomaže pri smanjivanju stresa. Kroz trening razvijamo snagu, agilnost, koordinaciju, fleksibilnost, brzinu, izdržljivost, preciznost... Prijavite se na probni sat. Boks će biti izvrstan i zabavan izbor za sve koji žele raditi na cardiu i dobro se iznojiti. Trenirajte individualno ili u paru. Ukoliko želite ući u odličnu formu, izgraditi cijelo tijelo ili se riješiti stresa kontaktirajte naš stručni tim.